Lezen | Luisteren | Kijken

Blogs

Omgaan met emoties als (kandidaat-)notaris, hoe doe je dat?

Omgaan met emoties als (kandidaat-)notaris, hoe doe je dat?

Omgaan met emoties als (kandidaat-)notaris, hoe doe je dat?Het notariaat staat bekend om zijn formele en discrete aard, waarbij de geheimhoudingsplicht een zeer belangrijke rol heeft. Als (kandidaat-)notaris ben je echter op de eerste plaats een mens, en het omgaan met emoties van zowel cliënten als die van jezelf, is een onvermijdelijk deel van jouw werk. Hoet lukt het je om met deze emoties om te gaan, zonder er in door te schieten of juist te negeren?

Lees meer
Hoe krijg je een goede work-life balance als (kandidaat-)notaris?

Hoe krijg je een goede work-life balance als (kandidaat-)notaris?

Hoe krijg je een goede work-life balance? Dit is een vraag die veel (kandidaat-)notarissen zichzelf weleens stellen. In een beroep waar de druk hoog kan zijn en de balans tussen werk en privéleven vaak zoekraakt, is het vinden van deze gelijkwaardigheid essentieel. Een goede work-life balance zorgt niet alleen voor meer geluk en tevredenheid in jouw persoonlijke leven, maar draagt ook bij aan een hogere productiviteit en meer werkplezier.

Lees meer

Artikelen

 

 

COLUMN- 20 april 2022

Een telefoontje van een boze cliënt

Een telefoontje van een boze cliënt

NotariaatNieuws – 20 april 2022

U zorgt maar dat het op tijd klaar is, kan me niet schelen hoe!”

Ik leg de telefoon neer en blijf even roerloos zitten aan mijn bureau. Een bruusk einde van een telefoongesprek met een cliënt.

Interview – 5 juli 2021

Parttime werken als je geen kinderen hebt: is dat erg?

Parttime werken als je geen kinderen hebt: is dat erg?

Intermediair – 5 juli 2021

Balanstrutjes, deeltijdprinsesjes: op parttime werkende vrouwen – zeker die zonder kinderen – wordt nogal eens neergekeken. En als man word je al helemaal geacht fulltime de kost te verdienen. Maar wat is er mis met deeltijd werken, als je daar gelukkiger van wordt?

Kijken & Luisteren

 

 

Balans Werk & Privé

In gesprek met correspondent Roos Oosterbaan in het programma Stax & Toine op NPO Radio 1 over de balans tussen werk & privé, mijn keuzes daarin en de reacties op die keuzes. Ook neuropsycholoog Mark Tigchelaar en hoogleraar economie Janneke Plantenga delen hun visie.

Interview

Er rust een taboe op minder werken

Het is een plan waar veel mensen slechts van durven dromen: de nieuwe premier van Finland pleit voor werkweken die bestaan uit vier dagen van zes uur. Dat klinkt ideaal, maar zou zoiets in Nederland realistisch zijn?

Interview

‘Ik wil niet meer dan drie dagen werken, punt.’

Ze is hoogopgeleid, heeft geen kinderen en is jong. Toch werkt Lonneke Backelandt maar 3 dagen per week. Simpelweg omdat ze daar gelukkig van wordt. “Ik ben hierdoor echt een leuker mens geworden.”