Lezen | Luisteren | Kijken

Blogs

Vastlopen in het notariaat – hoe kom je weer vooruit?

Vastlopen in het notariaat – hoe kom je weer vooruit?

Het notariaat staat bekend om zijn soms complexe procedures en strikte regelgeving. Of je nu een beginnende (kandidaat-)notaris bent of al jarenlange ervaring hebt, het vastlopen in de procedures van het notariaat kan iedereen overkomen. Paniek is niet nodig, maar als je merkt dat je vast komt te zitten, is het wel tijd om in actie te komen.

Lees meer
Energievreters en energienemers – wat zijn het en hoe brengen ze balans in je leven?

Energievreters en energienemers – wat zijn het en hoe brengen ze balans in je leven?

Heb je je ooit afgevraagd waarom je soms bruist van energie en soms juist leeg en uitgeblust bent? Het antwoord op deze vraag heeft alles te maken met energievreters en energiegevers. Deze twee factoren zijn ontzettend belangrijk in je dagelijks leven, maar toch houden maar weinig mensen binnen het notariaat en de advocatuur rekening met ze. In deze blog leg ik je uit wat energiegevers en energienemers zijn en hoe jij daarvan kunt profiteren.

Lees meer

Artikelen

 

 

COLUMN- 20 april 2022

Een telefoontje van een boze cliënt

Een telefoontje van een boze cliënt

NotariaatNieuws – 20 april 2022

U zorgt maar dat het op tijd klaar is, kan me niet schelen hoe!”

Ik leg de telefoon neer en blijf even roerloos zitten aan mijn bureau. Een bruusk einde van een telefoongesprek met een cliënt.

Interview – 5 juli 2021

Parttime werken als je geen kinderen hebt: is dat erg?

Parttime werken als je geen kinderen hebt: is dat erg?

Intermediair – 5 juli 2021

Balanstrutjes, deeltijdprinsesjes: op parttime werkende vrouwen – zeker die zonder kinderen – wordt nogal eens neergekeken. En als man word je al helemaal geacht fulltime de kost te verdienen. Maar wat is er mis met deeltijd werken, als je daar gelukkiger van wordt?

Kijken & Luisteren

 

 

Balans Werk & Privé

In gesprek met correspondent Roos Oosterbaan in het programma Stax & Toine op NPO Radio 1 over de balans tussen werk & privé, mijn keuzes daarin en de reacties op die keuzes. Ook neuropsycholoog Mark Tigchelaar en hoogleraar economie Janneke Plantenga delen hun visie.

Interview

Er rust een taboe op minder werken

Het is een plan waar veel mensen slechts van durven dromen: de nieuwe premier van Finland pleit voor werkweken die bestaan uit vier dagen van zes uur. Dat klinkt ideaal, maar zou zoiets in Nederland realistisch zijn?

Interview

‘Ik wil niet meer dan drie dagen werken, punt.’

Ze is hoogopgeleid, heeft geen kinderen en is jong. Toch werkt Lonneke Backelandt maar 3 dagen per week. Simpelweg omdat ze daar gelukkig van wordt. “Ik ben hierdoor echt een leuker mens geworden.”