Lezen | Luisteren | Kijken

Blogs

Once Upon A Time

Once Upon A Time

Ken je de serie Once Upon a Time? Het is één van mijn favoriete series. Een Disneyserie over magie, helden en schurken. Over verhalen. De verhalen van sprookjesfiguren als Sneeuwwitje, de Evil Queen en Repelsteeltje. 

Sprookjes met een geniale twist…

Lees meer
Brein aanzetten

Brein aanzetten

“Madelon, jij doet ook iets met Storytelling toch?”

“Jup. Hoezo?”

“Nou, ik zag op je website dat je samenwerkt met een storyteller en ik vroeg me af wat je daar in je dagelijkse praktijk mee doet?”

Ik kijk in een paar vragende ogen.

Lees meer
Saai

Saai

“Ik had een stoffige en saaie gebeurtenis verwacht, maar dit was leuk en nog gezellig ook!”

Tevreden mijmer ik na over de reactie van dit jonge stel toen ze afscheid namen na het passeren van de leveringsakte van hun nieuwe huis. Dit was tof! Ik deed waar ik blij van word en ook nog eens goed in ben: mensen meenemen in de wondere wereld van de aktetaal om ze vervolgens blij en tevreden het pand weer te zien verlaten.

Lees meer

Artikelen

 

 

COLUMN- 20 april 2022

Een telefoontje van een boze cliënt

Een telefoontje van een boze cliënt

NotariaatNieuws – 20 april 2022

U zorgt maar dat het op tijd klaar is, kan me niet schelen hoe!”

Ik leg de telefoon neer en blijf even roerloos zitten aan mijn bureau. Een bruusk einde van een telefoongesprek met een cliënt.

Interview – 5 juli 2021

Parttime werken als je geen kinderen hebt: is dat erg?

Parttime werken als je geen kinderen hebt: is dat erg?

Intermediair – 5 juli 2021

Balanstrutjes, deeltijdprinsesjes: op parttime werkende vrouwen – zeker die zonder kinderen – wordt nogal eens neergekeken. En als man word je al helemaal geacht fulltime de kost te verdienen. Maar wat is er mis met deeltijd werken, als je daar gelukkiger van wordt?

Kijken & Luisteren

 

 

Balans Werk & Privé

In gesprek met correspondent Roos Oosterbaan in het programma Stax & Toine op NPO Radio 1 over de balans tussen werk & privé, mijn keuzes daarin en de reacties op die keuzes. Ook neuropsycholoog Mark Tigchelaar en hoogleraar economie Janneke Plantenga delen hun visie.

Interview

Er rust een taboe op minder werken

Het is een plan waar veel mensen slechts van durven dromen: de nieuwe premier van Finland pleit voor werkweken die bestaan uit vier dagen van zes uur. Dat klinkt ideaal, maar zou zoiets in Nederland realistisch zijn?

Interview

‘Ik wil niet meer dan drie dagen werken, punt.’

Ze is hoogopgeleid, heeft geen kinderen en is jong. Toch werkt Lonneke Backelandt maar 3 dagen per week. Simpelweg omdat ze daar gelukkig van wordt. “Ik ben hierdoor echt een leuker mens geworden.”