Lezen | Luisteren | Kijken

Blogs

Waarom permanente educatie verder gaat dan vakinhoudelijke cursussen

Waarom permanente educatie verder gaat dan vakinhoudelijke cursussen

Voor een kandidaat-notaris is het essentieel om continu te blijven leren en ontwikkelen. Het volgen van cursussen om je vakkennis op peil te houden is natuurlijk belangrijk, en binnen het notariaat is het zelfs verplicht. Dit wordt permanente educatie genoemd. Maar, permanente educatie omvat veel meer dan alleen het bijhouden van vakinhoudelijke kennis. Het gaat ook om het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden en het kunnen inspelen op veranderingen in je werkveld. In dit artikel gaan we daar dieper op in. 

Lees meer
Waar krijg je energie van als (kandidaat)notaris?

Waar krijg je energie van als (kandidaat)notaris?

Deze vraag “waar krijg je energie van” is essentieel voor iedereen die op zoek is naar meer voldoening en vitaliteit in het leven. Dat geldt ook voor  (kandidaat)notarissen zoals jij. Het identificeren van jouw energiegevers en -nemers kan een enorm verschil maken in hoe je je voelt, zowel op het werk als daarbuiten. Door te ontdekken wat jou motiveert en inspireert, kun je stappen zetten om meer plezier en voldoening uit je werk te halen. In dit artikel gaan we daar dieper op in. 

Lees meer
Vechten, vluchten of bevriezen: de natuurlijke reactie op stress

Vechten, vluchten of bevriezen: de natuurlijke reactie op stress

Vechten, vluchten of bevriezen is een natuurlijke reactie van ons lichaam op stress en gevaar. Het is een overlevingsmechanisme dat diep in ons brein verankerd zit en ons in staat stelt om snel te reageren op bedreigingen. Wanneer we geconfronteerd worden met een stressvolle situatie, activeert ons autonome zenuwstelsel en bereidt ons lichaam zich voor op actie. In dit artikel onderzoeken wat deze reactie betekent voor jouw dagelijks leven  en hoe vaak deze (onbewust) voorkomt tijdens jouw werk als (kandidaat-)notaris. 

Lees meer

Artikelen

 

 

COLUMN- 20 april 2022

Een telefoontje van een boze cliënt

Een telefoontje van een boze cliënt

NotariaatNieuws – 20 april 2022

U zorgt maar dat het op tijd klaar is, kan me niet schelen hoe!”

Ik leg de telefoon neer en blijf even roerloos zitten aan mijn bureau. Een bruusk einde van een telefoongesprek met een cliënt.

Interview – 5 juli 2021

Parttime werken als je geen kinderen hebt: is dat erg?

Parttime werken als je geen kinderen hebt: is dat erg?

Intermediair – 5 juli 2021

Balanstrutjes, deeltijdprinsesjes: op parttime werkende vrouwen – zeker die zonder kinderen – wordt nogal eens neergekeken. En als man word je al helemaal geacht fulltime de kost te verdienen. Maar wat is er mis met deeltijd werken, als je daar gelukkiger van wordt?

Kijken & Luisteren

 

 

Balans Werk & Privé

In gesprek met correspondent Roos Oosterbaan in het programma Stax & Toine op NPO Radio 1 over de balans tussen werk & privé, mijn keuzes daarin en de reacties op die keuzes. Ook neuropsycholoog Mark Tigchelaar en hoogleraar economie Janneke Plantenga delen hun visie.

Interview

Er rust een taboe op minder werken

Het is een plan waar veel mensen slechts van durven dromen: de nieuwe premier van Finland pleit voor werkweken die bestaan uit vier dagen van zes uur. Dat klinkt ideaal, maar zou zoiets in Nederland realistisch zijn?

Interview

‘Ik wil niet meer dan drie dagen werken, punt.’

Ze is hoogopgeleid, heeft geen kinderen en is jong. Toch werkt Lonneke Backelandt maar 3 dagen per week. Simpelweg omdat ze daar gelukkig van wordt. “Ik ben hierdoor echt een leuker mens geworden.”