Madelon Backelandt

Coach | Trainer | Kandidaat-notaris

Ik doe het goed op vrijheid, ik hou enorm van vernieuwen én ik ben een meester in verbinden.

Als ik mezelf in drie woorden zou moeten omschrijven dan zijn dat ze: vrijheid, vernieuwen en verbinden.

Ik vind vrijheid zo belangrijk, juist omdat ik weet hoe het voelt als het ontbreekt. In mijn werk als kandidaat-notaris liep ik jaren terug helemaal vast. Ik hield enorm van mijn vak, alleen ontbrak voor mij de ruimte om dat op mijn manier te doen: door met aandacht te luisteren, te vertalen en te verbinden. Ik miste iets essentieels in de manier van werken: ik miste de mens tussen alle regels, wetten en cijfers.

Het duurde wel even voordat ik me dat realiseerde. De juridische wereld sloot namelijk naadloos aan bij het beeld dat ik toen van mezelf had: hardwerkend, rationeel en intelligent. Dat was ik. Een wandelend hoofd: lekker nuchter, goed met woorden en altijd scherp. Ik ging helemaal op in die prestatiegerichte omgeving en vergat de kant van mezelf die zo blij wordt van écht contact maken met de mens die voor me zit. Ik leerde in die periode dat ik alles in me heb om te passen in die rationele wereld én dat ik nog zoveel meer ben.

Ik vind dat we vaak te weinig ruimte maken voor de mens in het verhaal. En dan bedoel ik niet alleen voor de mensen die naar ons toe komen, maar zeker ook voor onszelf. Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal bestaan uit een fantastische mix van ervaringen, karakteristieken en creativiteit. En juist door die unieke mix in te zetten kunnen we met zijn allen een wereld maken waarin iedereen floreert. Ik kies ervoor om in mijn werk juist alle facetten die mij Madelon maken in te zetten en heb er mijn missie van gemaakt de hele juridische wereld een beetje menselijker te maken.

Die missie vervul ik onder andere in mijn eigen coachingspraktijk, waar ik juridische professionals coach. Ik ga samen met hen op ontdekkingsreis om te kijken hoe ze (weer) met energie, passie en vanuit hun unieke talenten aan de slag kunnen. Ik heb een scherp oog en een gevoelige radar voor de blokkades die ze daarbij ondervinden. We zoeken deze op en ruimen ze uit de weg. Ik ben nieuwsgierig naar wat hen drijft, wat hun dromen en verlangens zijn en wat hun bloed sneller doet stromen.

Die nieuwsgierigheid naar mensen en alles wat hen drijft is sowieso een rode draad in mijn leven. Ik vind het interessant om te ontdekken waar mensen van aan gaan en geniet ervan als ik iemand over zijn passie hoor praten. Daar leer ik elke keer ook zelf weer nieuwe dingen van die me nieuwsgierig maken naar wat er nog meer mogelijk is. Ik ga graag samenwerkingen aan met gepassioneerde mensen en leg onverwachte verbindingen tussen verschillende disciplines. Zo werd ook Ontspannen Meesterschap geboren. Ik geef trainingen en doe systeemopstellingen die je op verschillende manieren inzicht geven in je eigen energie, zodat je weer met veel plezier je eigen talenten kan inzetten.

Ik heb geleerd dat er altijd nieuwe mogelijkheden zijn voor vrijheid, vernieuwing en verbinding. Dat ik geniet van wat ik doe en wie ik ben én dat ik mezelf en mijn werk altijd verder kan ontwikkelen. In mijn wereld bestaat er geen of-of meer. Ik ben rationeel én ik ben sensitief. Ik waardeer de kracht van traditie én ik ben creatief. Ik ben resultaatgericht én ik heb oog voor wat er in het moment nodig is. Ik heb een scherp oog voor de wet én ik denk in mogelijkheden. Ik houd van een goede, snelle grap én ik ken de kracht van stilte.

Ik ben Madelon. Ik ga goed op vrijheid, ik hou enorm van vernieuwen én ik ben een meester in verbinden.

Let’s meet!

Madelon in Music

Music: all day, every day.

Madelon in Nature

Weidse blik

Liefde voor detail