Hoe haal je als (kandidaat-)notaris energie uit je werk?

In de vaak veeleisende wereld van (kandidaat-)notarissen is het essentieel om niet alleen efficiënt te werken, maar ook om energie te halen uit het werk dat je doet. Het vinden van voldoening en betekenis in je taken verrijken je professionele leven verrijken en mogen tegelijkertijd ook een bron van energie en motivatie zijn. In dit artikel wil ik je laten zien hoe je als (kandidaat-)notaris energie kan halen uit je dagelijkse werkzaamheden. 

Energie halen uit je werk als (kandidaat-) notaris 

Als (kandidaat-)notaris speel je een grote rol bij verzorgen van juridische transacties en in het creëren van rechtsgeldige documenten. De impact die je werk heeft op het leven van mensen, bedrijven en gemeenschappen kan je veel voldoening geven en het besef dat je zo’n grote bijdrage levert, wordt vaak ook genoemd als energieboost. 

Daarnaast is het opbouwen van sterke relaties met cliënten een van de redenen waarom (kandidaat-)notarissen dit werk zo waarderen. Het begrijpen van hun behoeften, ze begeleiden door complexe juridische procedures en het leveren van op maat gemaakte oplossingen zijn toch wel de krenten in onze pap.  Wie krijgt er immers geen energie van cliënten die tevreden het kantoor verlaten? 

Wat als het notariswerk jou meer energie kost dan oplevert? 

Maar wat als je jezelf inmiddels niet meer kan vinden in bovengenoemde redenen? Misschien groeit de werkdruk je boven het hoofd of heb je het gevoel dat de communicatie tussen kantoorgenoten zo stroef is dat daar al je energie naartoe gaat. 

In dat geval kunnen we concluderen dat jij niet meer werkt onder jouw eigen voorwaarden. En aan het einde van de rit kost je dat meer energie dan het je oplevert. Je bent uit het oog verloren waarom je ooit (kandidaat-) notaris wilde worden, en daardoor loopt je energiemeter nu langzaam leeg. 

De laatste jaren heb ik veel notarissen mogen helpen om juist die voorwaarden weer helder te krijgen. Waarom doe je wat je doet en hoe kunnen we er voor zorgen dat jij het plezier en de energie weer terugkrijgt? In het traject Ontspannen Meesterschap leer je hoe je dat zelf voor elkaar krijgt. 

Wil je weten of Ontspannen Meesterschap iets voor jou is? Plan dan snel een kennismakingsgesprek in.