Waar krijg jij energie van als (kandidaat-) notaris?

Waar krijg je energie van? Het is een vraag die is essentieel voor iedereen op zoek naar meer voldoening en vitaliteit in het leven. Dat geldt ook voor  (kandidaat-)notarissen zoals jij. Het identificeren van jouw energiegevers en -nemers kan een enorm verschil maken in hoe je je voelt, zowel op het werk als daarbuiten. Door te ontdekken wat jou motiveert en inspireert, kun je stappen zetten om meer plezier en voldoening uit je werk te halen. In dit artikel gaan we daar dieper op in. 

Ontdekken waar jij energie van krijgt 

Het is belangrijk om te begrijpen dat energie niet alleen voortkomt uit fysieke elementen zoals een goede nachtrust en gezonde voeding, maar ook uit emotionele en mentale bronnen.

Maar hoe krijg je meer energie als je juist moe wordt van het werk? Actief op zoek gaan naar taken en projecten die je enthousiast maken, is daarin een belangrijke stap. Zoek naar manieren om jouw sterke punten en passies in te zetten in je rol als (kandidaat)notaris. Door je te richten op activiteiten die je van nature interessant en leuk vindt, kun je energie krijgen van werk in plaats van erdoor uitgeput te raken.

Daarnaast zijn positieve relaties met collega’s en leidinggevenden van grote invloed op je energieniveau. Je herkent het vast wel: met die ene collega waarmee je zo’n goede klik hebt, kom je vol energie uit een vergadering. Terwijl je na een meeting met een andere collega juist uitgeput bent. Zoek daarom naar mogelijkheden om zoveel mogelijk samen te werken met mensen die je inspireren en ondersteunen, in plaats van met energieslurpers.

  Meer voldoening en energie krijgen door je werkzaamheden 

  Als je merkt dat je werk vaak meer energie kost dan oplevert, is het tijd om jouw werksituatie eens kritisch te bekijken. Hier zijn enkele manieren om meer plezier te halen uit je werk als (kandidaat)notaris:

  • Stel duidelijke doelen en prioriteiten om focus en richting te geven aan je inspanningen. Dit kun je zelf doen, maar jouw leidinggevende of een coach kunnen je hier ook bij helpen.
  • Neem regelmatig pauzes om op te laden en een frisse blik te krijgen. Een wandeling tijdens de pauze zorgt niet zelden voor nieuwe ingevingen en buiten zijn geeft altijd frisse energie.
  • Zoek naar kansen om nieuwe vaardigheden te leren en jezelf uit te blijven dagen. Bezoek een werk-evenement, neem een abonnement op een vaktijdschrift of lees een boek over een onderwerp binnen jouw vakgebied waar je meer over wilt leren.

  Ook belangrijk: spreek open met je leidinggevenden over je behoeften en ideeën voor groei. Vaak is er meer mogelijk dan je vooraf wellicht denkt. Door proactief te zijn in het bespreken van jouw wensen, kun je een werksituatie creëren die je energie en voldoening geeft. Zo haal je uiteindelijk meer voldoening uit je werk.

  De rol van zelfzorg bij het krijgen van meer energie

  Naast het optimaliseren van je werkomgeving, is het essentieel om voorrang te geven aan zelfzorg. Hoe krijg je meer energie als je moe bent buiten het werk? Het antwoord komt je vast niet onbekend voor: door het ontwikkelen van gezonde gewoonten en routines. Zorg voor voldoende slaap, eet voornamelijk gezonde maaltijden en maak tijd vrij voor regelmatige lichaamsbeweging.

  Het is ook belangrijk om tijd te maken voor activiteiten waar je ontspanning of plezier uithaalt. Of het nu gaat om een hobby, tijd doorbrengen met vrienden en familie, of simpelweg rust nemen, het is van vitaal belang om je batterijen regelmatig op te laden om jouw energieniveau weer op peil te krijgen.

  Begint jouw energie op te raken?

  Merk je dat je weinig energie hebt op het werk, maar ook in je privéleven? Soms zijn bovenstaande tips niet voldoende om een positieve energiebalans terug te vinden. Wellicht heb je te kampen met een te hoge werkdruk of zijn er andere oorzaken waardoor jouw energie-emmer langzaam leegloopt. Met de training Ontspannen Meesterschap gaan we samen op zoek naar jouw energiegevers en -nemers en maken we een plan van aanpak om jou weer met plezier en vol energie naar je werk te laten gaan. Ik plan graag een kennismakingsgesprek met je in om te kijken hoe ik je kan helpen.

  Madelon

  Over Madelon

  Publicaties

  Blogs

  Coaching

  Coaching

  Kompasgesprek

  Core Values Index

  Training

  Ontspannen Meesterschap

  Trainers

  Trainingsagenda

  Terms & Conditions

  Algemene Voorwaarden

  Privacyverklaring

  Cookiebeleid

  Disclaimer

  Telefoon

  06-36160140

  Copyright © 2018- 2024 Madelon Backelandt | Alle rechten voorbehouden

  KvK: 72434422 | Btw: NL002191348B78