Loopbaanbegeleiding

Even een stukje historie.

Na ruim acht jaar dienstverband start ik in de zomer van 2020 als freelancend kandidaat-notaris. De reden? Het is er niet één, het zijn er drie: mijn eigen vleugels uitslaan, meer vrijheid in mijn werkzaamheden én mijn eigen agenda kunnen bepalen.

Een jaar later, het is 2021. Ik ontwikkel het concept Ontspannen Meesterschap: ontdek waar je talenten én energiegevers liggen, ontwikkel je emotionele tolerantiezone en verbeter je communicatie. Drie essentiële aspecten die bijdragen aan een bloeiend, maatschappelijk relevant én toekomstbestendig notariaat.

Individuele jaartrajecten voor (kandidaat-)notarissen, teamtrajecten en een Online Academie (O.M.A.). Dagworkshops, Intensives (ook in het buitenland 🇫🇷) en intervisiegroepen. Ontspannen Meesterschap blijft zich ontwikkelen. En ik ook.

Eind 2022 schrijf ik een visiestuk over het notariaat van de toekomst. En ja, ik ben altijd in voor een goed gesprek over hoe we ons mooie vak nóg mooier kunnen maken. Ik geef het toe: ik ben een blije vakidioot.

En het verhaal gaat verder.

Januari 2023 start ik als auditor. De reden? Nog meer bijdragen aan dat mooier maken van ons vak. De kwaliteit hoog helpen houden. Meedenken over concrete verbeteringen. Én ja natuurlijk: me laten inspireren door al het moois wat er op onze notariskantoren gebeurt.

En dan… zijn we aanbeland bij vandaag. 22 juni 2023. De dag na Midzomer. 

Een mooi moment om weer een nieuwe pijler toe te voegen aan Ontspannen Meesterschap: opvolgings- en loopbaanbegeleiding.

“Opvolgings- en loopbaanbegeleiding?” vraag je? Ja. Regelmatig vind ik in mijn mail, mijn whatsapp en in pb’s hierover berichtjes over deze onderwerpen. Zoals deze: “Ik overweeg notaris te worden, maar heb geen idee of dat wel bij mij past. Kun je me helpen dat uit te zoeken?”

Of deze: “Ik heb vervanging nodig tijdens het verlof van een kano: weet jij misschien iemand?”

En ook deze: “Ik zit hier niet op m’n plek. En ik ben bang dat m’n volgende kantoor wéér niet bij mij blijkt te passen. Kunnen we eens sparren?”

Vragen die ik graag beantwoord. Vragen die steeds vaker voorkomen. En vragen die niet alleen gaan over Ontspannen Meesterschap maar ook over dat futureproof notariaat. 

Hoog tijd dus om ook dit onderdeel van Ontspannen Meesterschap een eigen podium te geven: Opvolgings- en loopbaanbegeleiding.

Ben jij een kano en ben je op zoek naar een nieuwe stap in je carrière?
Ben jij een notaris en zoek je een opvolger?
Ben jij een kano en wil je notaris worden?

Laat het me weten! Ik denk graag met je mee.

Lees je dit en is een concrete carrièrestap voor jou nu nog even niet aan de orde? En wil je toch graag eens met mij sparren over jouw persoonlijke profiel, talenten en toekomstmogelijkheden? Ook dan ben je van harte welkom voor een gesprek. 

Meer weten? Bel me of stuur een bericht.

Ontspannen Meesterschap@work.