Core Values Opgesteld

Dreig je uitgekeken te raken op je vak? Ben je misschien al uitgekeken op je vak en overweeg je een overstap naar iets totaal anders? Dan ben ik op zoek naar jou: of jouw vak nou het juridisch vakgebied is waar je niet meer steeds hetzelfde bandje af wilt draaien of een ander kennisvak waar je met de kennis alleen mensen (en jezelf) niet meer geïnspireerd krijgt.

Je wilt letterlijk méér zien dan datgene waar je op uitgekeken bent. En het liefst niet in ‘dan maar ander werk’, maar binnen jouw mooie vakgebied. Ín je werk. De mensen uit je vakgebied kunnen je dat niet bieden want dan krijg je meer van hetzelfde.

Maar jij wilt niet meer van hetzelfde: jij wilt dat er nieuwe werelden opengaan. Jij wilt steeds een nieuw deurtje vinden binnen je eigen werk naar werelden die je energie geven.

In deze training gaan we in een unieke combinatie van systemisch werk en de Core Values Index aan de slag met Ontspannen Meesterschap. Wanneer je je verdiept in Ontspannen Meesterschap vind je voortaan altijd die nieuwe invalshoek waar jouw energie al naartoe stroomt. Voel je het al?

Deelnemers van de Ontspannen Meesterschap Academie kunnen voor een speciale prijs deelnemen aan deze dag.

 

Deelname CVI Opgesteld

6 KNB-punten

Deelnemers Academie

6 KNB-punten

€ 495,=

excl. Btw

€ 150,=

excl. Btw

Wat gaan we doen?

Core Values Index

Na een vragenlijst van ongeveer tien minuten ontvang je jouw eigen CVI-sleutel. Deze sleutel opent de deur naar jouw kernwaarden, jouw eerste natuur. Ben je een Verbinder, Bouwer, Innovator of Borger? Vanuit deze kernwaarden krijg je zicht op jouw energiegevers en energienemers, leerstijlen en conflictstrategieën. Ontdek uit welke elementen jouw perspectief op de wereld opgebouwd is.

Systemisch werk (opstellingen)

Door middel van opstellingen leer je op een andere manier kijken naar wat jij in je hebt, naar jouw talenten en kwaliteiten. Uit wat je is opgevallen in jouw CVI-sleutel, kun je een vraag inbrengen. Samen pluizen we die vraag -indien nodig- nog wat verder uit. Vervolgens kies je uit de deelnemers representanten die voor jou symbool staan voor thema’s, emoties en/of personen die onderdeel zijn van jouw vraag. We stellen deze representanten op in de ruimte. Daarmee kun je dus letterlijk kijken naar jouw vraag. We kijken naar hoe je de representanten hebt neergezet en welke posities ze innemen ten opzichte van elkaar. De representanten zullen desgevraagd vertellen wat ze ervaren, hoe ze zich voelen op de plek waar ze staan. Soms zullen representanten willen bewegen, voelen dat ze niet op de juiste plek staan. Alles wat zich ontvouwt tijdens een opstelling geeft informatie over wat er in jouw onbewuste aanwezig is. Je kunt zelf ook vragen stellen aan de representanten of zelfs aan je eigen opstelling deelnemen als dat in je opkomt.

Opstellingen geven inzicht in onzichtbare, onbewuste en soms ook belemmerende patronen zodat je daarin (indien gewenst uiteraard) veranderingen kunt aanbrengen.

Testimonials

Ik wist niet goed wat te verwachten en ging dan ook ‘blanco’ deze trainingsdag in. Het enige wat ik wist, was dat deze training niet de focus zou hebben op de juridisch-inhoudelijke inhoud van ons vak, maar op de zogenaamde ‘soft skills’.

De sfeer tijdens de intensieve trainingsdag was vertrouwd en persoonlijk. Ik heb meer inzicht gekregen in waarom ik sommige dingen lastig of vervelend vind en dat heeft dan weer te maken met de uitslag van de persoonlijkheidstest: waar krijg je energie van en wat vreet energie.

Het meest waardevolle wat ik heb meegenomen uit deze training is -aan de hand van de Core Values Index- inzicht in waar ik energie van krijg en of ik daar in mijn dagelijkse werk ook daadwerkelijk mee bezig ben.

Ik vond het een leerzame, persoonlijke en fijne dag en zou het elke jurist die meer aandacht wenst te schenken aan zijn of haar softskills aanraden.

Nienke Slutter

kandidaat-notaris

Ik wilde meer zien dan datgene waar ik op uitgekeken was binnen de juridische wereld. Mijn werk anders gaan doen. Op mijn manier.

Met de training heb ik meer inzicht gekregen in mijn ‘basis’. Uit de CVI zijn eigenschappen naar voren gekomen die ik zelf niet (meer) zag. Ongeduld, bijvoorbeeld. Door hier weer van bewust te zijn, functioneer ik over het algemeen beter in het dagelijks leven, in mijn werk. De kennismaking met storytelling heeft me anders laten kijken naar mijn manier van communiceren. Kan het anders? Kan ik mijn persoonlijkheid meer door laten schemeren? Dan doe ik dat.
En als laatste: de opstelling. Wat een bijzondere ervaring was dat.

Dit alles had ik niet kunnen leren zonder de veilige, open sfeer die heerste tijdens de training. Jij hebt daar een groot – zo niet het grootste – aandeel in, Madelon. Dankjewel daarvoor!

Mariska Dorland

kandidaat-notaris

Voorafgaand aan de training verwachtte ik meer over mezelf te weten te komen en te leren hoe om te gaan met bepaalde (stressvolle) periodes op het werk.

Stiekem wist ik natuurlijk al wat voor type ik ben en waar ik energie uit haal. Toch was het fijn om zoiets weer eens op papier te zien en om hier met anderen over te praten. Verder vond ik de opstelling verhelderend, dat had ik niet verwacht!

Het was een gezellige dag met een goede trainer en fijne cursisten!

Sandra Jacobs

kandidaat-notaris

Het was een leuke dag met name omdat in een kleine groep en iedereen zich heel open opgesteld heeft. Ik denk dat het mede te danken is aan de manier waarop Madelon de zaken introduceerde.

Met name vond ik het interessant om te ervaren dat je als jurist wat meer probeert te komen bij je gevoel en wat meer vanuit je gevoel spreekt en denkt dan alleen maar vanuit je verstand. Kortom best wel huiswerk en ik ga met een goed gevoel naar huis toe.

Hil Herweijer

notaris