Wat is een kompasgesprek?

Het mooie aan ons werk als (kandidaat-)notaris is dat je er veel voldoening uit kunt halen. Je helpt mensen met belangrijke levensmomenten en je hebt een maatschappelijke functie. Daarbij komt echter veel werkdruk en stress kijken en dat kan soms hoog oplopen. Je wil namelijk (kandidaat-)notaris zijn op je voorwaarden, maar weet niet altijd goed hoe. Een kompasgesprek kan je helpen om de balans in je werk te vinden. We gaan dan in gesprek over jouw persoonlijke en professionele doelen. Je kijkt naar wat je belangrijk vindt in je werk en hoe je dat kunt bereiken.

Wat is een kompasgesprek?

Heb jij het gevoel dat je (licht) moet bijsturen of misschien zelfs wel je doel opnieuw moet bepalen? Dan is het tijd voor een kompasgesprek. Het is een één-op-één gesprek waarin we samen kijken naar jouw talenten, blokkades en toekomst. Waar wil je naartoe, wat heb je daarvoor nodig en hoe kan dit op jouw manier?

Een kompasgesprek helpt je om:

  • Je waarden en drijfveren te ontdekken
  • Je doelen helder te formuleren
  • Een plan te maken om je doelen te bereiken
  • Je zelfvertrouwen te vergroten

Hoe werkt een kompasgesprek en waarom is het belangrijk?

Een kompasgesprek bestaat uit, meestal, een gesprek waarin we je dieper ingaan op je waarden, doelen en plannen. We maken vooraf kennis, zodat je weet wie er tegenover je zit en hoe ik jou het beste kan helpen.

We zorgen er samen voor dat jij je eigen gedachten en gevoelens weer kan ordenen. Daarbij stel ik je vragen en bied ik je reflectie. Je krijgt handvatten om je doelen te bereiken en je zelfvertrouwen te vergroten.

Een kompasgesprek is belangrijk omdat het je helpt om de regie over je eigen leven te nemen. Je leert om je doelen te stellen en daar ook naar te handelen. Je krijgt meer inzicht in jezelf en je mogelijkheden. Dit kan leiden tot een betere balans in je werk, meer voldoening en meer zelfvertrouwen.

Is een kompasgesprek ook iets voor jou?

Een kompasgesprek is iets voor jou als je:

  • Tevreden bent met je werk, maar ook de nodige werkdruk en stress ervaart
  • Wil leren om de balans in je werk te vinden
  • Wil werken aan je persoonlijke en professionele doelen

Maar om het zeker te weten, kan je vooraf contact met me opnemen om te kijken hoe ik jou het beste kan helpen.