Training binnen het notariaat

In het notariaat zijn nauwkeurigheid, professionaliteit en ethiek belangrijk. En er is meer nodig: kunnen werken op onze eigen voorwaarden.

“Huh… werken op onze eigen voorwaarden?” Ik hoor je denken. “Dan is het hek van de dam. Hoe werken we dan samen, dan wordt het toch ieder voor zich?”

 Ik zie dit anders. Wanneer ik werk op mijn eigen voorwaarden verhoogt dit mijn werkplezier. Ik sta steviger in mijn schoenen, ik heb minder stress en mijn productiviteit is optimaal. Kortom, ik ben de beste versie van mijzelf. En daar zijn mijn collega’s én opdrachtgevers blij mee!

En er is meer: wanneer ik mijn eigen voorwaarden helder heb, kan ik een werkgever, functie en takenpakket uitkiezen dat hiermee in lijn is. En mijn nieuwe werkgever en collega’s helder laten weten wat ze van mij kunnen verwachten. Winst voor iedereen dus.

Nu is ‘werken op mijn eigen voorwaarden’ eenvoudiger gezegd dan gedaan. Het vereist kennis van mijn persoonlijke waarden. Hoe ik die ontdekt heb?

Door eind 2018 de Core Values Index (CVI) in te vullen. Een wereld ging voor mij open! De CVI is onderdeel van de trainingen die ik geef voor het notariaat.

Waarom Core Values Index voor een training in het notariaat?

De Core Values Index (CVI) is een psychometrische test die is ontworpen om inzicht te krijgen in onze diepgewortelde waarden en drijfveren.  Dit gaat verder dan oppervlakkige eigenschappen en kwaliteiten. Bij de CVI draait het om de kern van wie we zijn en het laat zien waarom we de dingen doen die we doen.

Deze informatie is belangrijk wanneer we kijken naar werken op onze eigen voorwaarden. En wat maakt dat we daarvan afstappen. Wat zorgt er bijvoorbeeld voor dat we net dat stapje harder blijven doen, ook al gaan we daarmee over onze eigen grenzen? Of deze: waardoor durven we ons niet uit te spreken terwijl we juist zoveel meerwaarde kunnen leveren? 

Wanneer we binnen het notariaat een training persoonlijke vaardigheden volgen, zoals Ontspannen Meesterschap, wordt jouw CVI hierin meegenomen en kun je hiermee aan de slag.

Een notaris kan heel goed werken op eigen voorwaarden

Een van de belangrijkste aspecten van werken op onze eigen voorwaarden is het vermogen om onze grenzen te bewaken. Binnen het notariaat, waar extra werk, strakke deadlines en complexe juridische kwesties regelmatig aan de orde zijn, kan het verleidelijk zijn hierop in te leveren. Met uiteindelijk een burn-out als resultaat.

Het Ontspannen Meesterschap traject leert professionals om op een constructieve manier nee te zeggen. Een kalm, constructief én assertief nee, gebaseerd op eigen waarden, capaciteiten en prioriteiten. Waardoor de kwaliteit van hun werk constant en optimaal blijft.

Naast het ontdekken van je eigen voorwaarden, het versterken van je persoonlijke vaardigheden en het constructief bewaken van je grenzen benadrukken we binnen Ontspannen Meesterschap ook het belang van een ondersteunende en positieve werkomgeving.

Het creëren van een cultuur waarin collega’s elkaars kernwaarden kennen, respecteren en benutten draagt bij aan een gezonde werkomgeving. Dit resulteert niet alleen in meer tevredenheid bij werknemers, maar zal ook de algehele productiviteit en efficiëntie verbeteren. In plaats van ieder voor zich, wordt het juist optimaal samenwerken. En dat willen we allemaal toch?

Samengevat: werken op je eigen voorwaarden vraagt kennis van je persoonlijke (kern)waarden en die ontdek je met de CVI.

Ontspannen Meesterschap is de training voor notarissen die willen werken op hun eigen voorwaarden

Wil je weten of Ontspannen Meesterschap iets voor jou is? Plan dan deze week nog een kennismakingsgesprek in. Een nieuwe ronde Ontspannen Meesterschap start 13 februari 2024.