Een gouden sprong

Augustus 2018. Ik zit notities van een bespreking uit te werken als mijn telefoon gaat. “Goedemiddag, met Madelon.”

“Hey, je spreekt met Anna. Ik vond je nummer op LinkedIn. Klopt het dat jij iets met coaching in het notariaat doet?”

Ik val stil. Ik heb net de coachopleiding bij SchoolvoorCoaching afgerond. Ik heb wel eens wat over mijn belevenissen tijdens de opleiding gepost op de socials. Maar ik ben kandidaat-notaris, geen coach.

Dan hoor ik mezelf zeggen: “Klopt, ik ben net begonnen met coachen. Vertel, wat kan ik voor je doen?”

Ze vertelt dat ze werkt als kandidaat-notaris en last heeft van de werkdruk. Ze twijfelt over een kantoorswitch. Is bang dat het daar niet anders zal zijn. Misschien moet ze het buiten het notariaat zoeken? Kan ik haar als coach -met kennis van het vak- helpen om wat dingen op een rijtje te zetten?

Na het maken van een eerste afspraak hangen we op. Met mijn telefoon nog in mijn hand staar ik sprakeloos voor me uit. Heb ik nu serieus mijn eerste coachtraject gepland? Dan slaak ik een kreet en doe een vreugdedansje. Een collega rent mijn kamer binnen: “Alles oké?”

Grijnzend kijk ik haar aan. “Ik heb zojuist mijn eerste coachee aangenomen.”

“Wat vet! Gefeliciteerd!”

Een week later volgt weer een telefoontje van een kano die op zoek is naar een met-de-voeten-in-de-praktijk-coach. Ook hij gaat een traject starten.

Het is me duidelijk. Hier moet ik wat mee. Ik ben kandidaat-notaris én coach. Een week later -het is om precies te zijn 1 september 2018- zit ik bij de Kamer van Koophandel: Meester voor Meesters is geboren.

Twee jaar verder. Het is juni 2020. Tijd om mijn vleugels verder uit te slaan. En dat doe ik met de lancering van Morgan’s Meesterschap: een trainingsbureau voor juridische professionals. Samen met en onder aanmoediging van Yvette van den Berg ontwikkel ik trainingen die het juridische combineren met storytelling en persoonlijke ontwikkeling. Trainingen die we samen gaan geven. Een bijzondere en toffe co-creatie waarin vriendschap en ondernemen samenkomen🥳.

Het ontstaan van Morgan’s is ook ‘t moment dat ik besluit te stoppen als kano in loondienst. Wil ik stoppen met het notariaat? Integendeel. Ik wil meer flexibiliteit om het werken als kano te combineren met coachen en trainen. En ik besluit te gaan freelancen. Alle zekerheden overboord, een sprong in het diepe.

Fast forward naar vandaag, 1 september 2023. De namen Meester voor Meesters en Morgan’s Meesterschap zijn inmiddels verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor Madelon Backelandt en Ontspannen Meesterschap.

Madelon Backelandt, mijn eigen naam als bedrijfsnaam: die staat voor míjn manier van coachen, trainen en freelancen.

Ontspannen Meesterschap: mijn visie voor het notariaat van de toekomst. Een visie die ik heb vertaald naar individuele jaartrajecten voor (kandidaat-)notarissen, teamtrajecten en een Online Academie, dagworkshops, intensives (al dan niet in het buitenland) en intervisiegroepen.

Hoe Ontspannen Meesterschap begonnen is?

Het begon met een jaartraject. Een jaartraject dat niet zou bestaan zonder co-trainer en inmiddels ook dierbare vriendin Dominique Krooijmans. Lieve Dominique, thanks voor je immer scherpe en kritische vragen, voor het sparren, voor je niet-aflatende aanmoediging en steun🙏🏼. En natuurlijk de fun van co-creatie! 🎉

Naast Dominique en Yvette zijn er velen die deze vijf jaar (stukjes) met mij meeliepen. Hoe kan het ook anders; co-creatie is mijn middle name. Meedenken, klankborden, aanmoedigen. Jullie weten wie jullie zijn. Thanks!

Tot slot een grote ‘dank je wel’ aan mijn coachees, trainees én opdrachtgevers: dank voor jullie openheid, enthousiasme en vertrouwen.

Vandaag is het 1 september 2023, we zijn vijf jaar verder. Vandaag vier ik mijn eerste lustrum. Wat zit ik hier blij en trots te wezen! Vijf jaar ondernemerschap: vijf jaar van ontdekken, ontwikkelen en pionieren. Die ene sprong in het diepe bleek een gouden sprong te zijn.

Ik verheug me nu al op het komende lustrum. Een lustrum dat start met weer een nieuwe (gouden?) sprong: het Ontspannen Meesterschap Event op woensdag 20 september 🥳

En ja, je kunt je nog inschrijven 😉.