Rolodex

Ik houd van netwerken.

En dan bedoel ik niet van die oeverloze vergaderingen of nietszeggende borrels.

Ik houd ervan mensen te leren kennen. Wie zijn ze, wat maakt ze enthousiast en wat drijft ze? En dan word ik nog eens extra blij wanneer ik ‘gelijke geesten’ met elkaar kan verbinden. Wat het dan ook is dat ze met elkaar gemeen hebben.

Laat dit nu precies kloppen met mijn CVI-profiel!

CVI profiel? Ja. Van de vier types -Innovator, Borger, Verbinder en Bouwer- ben ik een Verbinder.

Tegelijkertijd ben ik 24/7 bezig met hoe dingen nog beter kunnen. Als je mij al een tijdje volgt zal je dit niet verrassen 😉

Vragen uit de praktijk kunnen mij bijvoorbeeld aan het denken zetten. Zoals deze: “Zeg Madelon, ik wil heel graag notaris worden, maar ik weet niet waar ik moet beginnen.” 

Andersom gebeurt het ook: “Ik wil binnenkort met pensioen, maar ik heb geen opvolger. Ken jij niet iemand?”

Of deze: “Binnenkort heb ik twee kano’s die met verlof gaan. Dat overlapt elkaar en ik voorzie nu al een probleem met de werkdruk. Ken jij nog een goeie freelancer die dit kan opvangen?”

Wanneer ik dan weer eens over de Posbank loop, mijmer ik erover. Wat is in deze vragen nu de rode draad? En… kan ík hier misschien iets mee? Passend in de visie van Ontspannen Meesterschap over het futureproof notariaat?

Dus ook met deze vragen. Struinend over de Posbank geef ik mezelf hardop antwoord: “Jazeker kan ik hier iets mee!”


(…)

“Sterker nog: ik doe het al!”

Dus ja. Natuurlijk geef ik antwoord aan deze vraagstellers. Helpen is leuk.

En dan ben ik meteen ook weer bij dat verbinden.

Het belangrijkste uitgangspunt? iedereen op de juiste plek en met de juiste taken is een Ontspannen Meester.

Dus wanneer ik zo’n vraag krijg zoals hierboven, pak ik mijn rolodex erbij. Een digitale dan hè.

In die rolodex zit mijn hele notariële netwerk. En niet alleen namen en contactgegevens. De meesten hebben ook hun CVI-profiel waarin staat waar ze in uitblinken, waar ze energie van krijgen en welke conflictstrategieën ze uit de kast trekken wanneer ze niet (helemaal) op de juiste plek zitten.

De CVI is dan ook een belangrijk criterium voor mij om te helpen inschatten welke naam uit die rolodex het antwoord zou kunnen zijn op de vraag die gesteld is.

Zo krijgt de vraagsteller een Ontspannen Meester als antwoord en kan de Ontspannen Meester weer doen waar hij of zij goed in is.

Zoals ik al zei: ik ben een Verbinder.