Zelfzorg: waarom een (kanidaat-)notaris baat heeft bij een cursus

In de hectische wereld van het notariaat staan (kandidaat-)notarissen vaak onder druk. Lange werkdagen, complexe juridische vraagstukken en de verantwoordelijkheid voor belangrijke transacties maken het vak interessant én veeleisend. In de drukte ligt het gevaar op de loer dat jij jezelf uit het oog verliest. Daarom is het volgen van een cursus speciaal voor de (kandidaat-)notaris een heel fijn hulpmiddel om de balans te bewaren.

Een cursus voor de (kandidaat-)notaris om grenzen te stellen en prioriteiten te definiëren

Wellicht ook herkenbaar bij jou, want ik hoor het vaker: (kandidaat-)notarissen hebben de neiging om zich volledig te wijden aan het dienen van anderen, zoals cliënten en collega’s. Hoewel dit een mooie eigenschap kan zijn, kan het ook zijn tol eisen op persoonlijk vlak. Door te leren hoe je jezelf op de eerste plaats kan zetten -zonder de kwaliteit van jouw dienstverlening aan anderen te verminderen- creëer je een gezondere balans tussen werk en persoonlijk leven.

  Overbelasting is het laatste wat je wil

  Eén van die andere grote valkuilen in het notariaat is de neiging tot overbelasting. Het constant beschikbaar zijn voor cliënten en het jongleren met complexe zaken kan leiden tot fysieke en mentale uitputting. Je merkt het niet als je er middenin zit, maar je staat continu ‘aan’ en het vraagt veel van je gezondheid. In Ontspannen Meesterschap leren we je juist dat het ook anders kan. Deze cursus helpt je bij het stellen van grenzen waardoor je overbelasting voorkomt en kan werken onder jouw eigen voorwaarden.

  Het stellen van grenzen vereist effectieve communicatie. Kandidaten en notarissen die de kunst van goede communicatie beheersen, kunnen beter hun eigen behoeften en grenzen kenbaar maken aan cliënten en collega’s. Dit zorgt ervoor dat jij straks in een gezondere werkomgeving zit waarin verwachtingen helder zijn en waarin jij je, als (kandidaat-)notaris gesteund voelt.

  Is deze cursus iets voor jou?

  In Ontspannen Meesterschap leer je grenzen stellen en kijken we naar jouw Core Values Index. Hierdoor kan jij altijd werken onder jouw voorwaarden, zelfs in veeleisende situaties.

  Wil je weten of Ontspannen Meesterschap iets voor jou is? Plan dan snel een kennismakingsgesprek in.