Werkstress: energiegevers en energienemers

In september 2018 ben ik geïnterviewd voor Notariaat Magazine over mijn burn-out. Ik ben er trots op dat ik mijn verhaal heb mogen delen, dat er aandacht gevraagd wordt voor werkdruk, stress en (het voorkomen van) burn-out. Het artikel lees je hier.

Twee jaar geleden zat ik midden in mijn burn out en met de hulp van een coach ben ik aan de slag gegaan met mijn herstel. Geen gemakkelijk proces, maar onwijs leerzaam en waardevol. Ik ben er dan ook onwijs trots op dat ook mijn coach haar visie, ervaringen en tips voor zowel werkgevers als werknemers heeft kunnen delen in dit artikel. Een visie die ik volledig onderschrijf en tips waarvan ik zeker weet dat velen in het notariaat (en daarbuiten) ze goed kunnen gebruiken als handvat richting herstel en preventie.

Terugkijkend op mijn burn out, durf ik met zekerheid te zeggen dat ik niet op deze manier hersteld was zonder haar hulp. Het inschakelen van hulp, in welke vorm dan ook, is hard nodig en absoluut geen teken van zwakte zoals ik destijds dacht. Ik was gewend mijn eigen boontjes te doppen en dat dat nu niet lukte, vond ik lastig. Het was een verademing dat mijn coach snapte waar ik tegenaan liep terwijl ik er zelf nog geen woorden aan kon geven. Ik mocht op haar leunen terwijl we samen werkten aan een voor mij passende route naar herstel.

Ik ben nu elke dag opnieuw dankbaar voor alle lessen en de inzichten in mijn gedrag en patronen die ik heb opgedaan onder haar vakkundige begeleiding, waardoor ik nu met veel meer plezier en op een manier die bij mij past, vanuit mijn eigen kracht mijn werk kan doen.

Dit alles heeft mij geïnspireerd me verder te verdiepen in coaching en om vanuit mijn eigen ervaringen anderen bij te staan die kampen met werkdruk, werkstress en alles wat daarbij hoort.

Herken je dingen uit het artikel en wil je er eens over sparren? Neem dan contact met me op. Wie weet kunnen we er samen voor zorgen dat je (weer) met meer plezier en ontspanning je werk kunt doen.