Adem in, Adem uit

Ik stap mijn huis binnen en voel me doodmoe en behoorlijk rottig. Het was mijn eerste werkdag na een heerlijke vakantie. Bij binnenkomst op kantoor word ik meteen weer opgeslokt door de drukte van het werk en de stress op kantoor. Het lukt me niet mijn eigen ontspannen gevoel vast te houden en ik zuig zo, als een spons, al die spanning en stress op.

Eenmaal thuis weet ik even niet wat te doen. Met een flink glas thee, een lekker stuk chocolade en een stapel tijdschriften probeer ik m’n piekerende hoofd uit te schakelen; tevergeefs. Op tijd naar bed dan maar en na een goede en lange nacht slaap voel ik me de volgende dag hopelijk weer beter. Niets is minder waar. Weliswaar heb ik heerlijk geslapen, maar met flinke tegenzin en lichte buikpijn stap ik de volgende ochtend in de auto. Aangekomen op kantoor heb ik moeite met concentreren, er komt weinig uit mijn handen.

Zoals elke lunchpauze trek ik mijn jas aan om een klein uur lekker te wandelen. Muziekje op, boterhammen mee en lekker een frisse neus halen. Mijn wandeling voert me langs de Maas: een prachtig stukje natuur aan de rand van Cuijk. Ik sta even stil en neem het uitzicht in me op. Geconcentreerd op mijn ademhaling voel ik de negativiteit langzaam maar zeker van me afglijden. Die stress en spanning bleek niet van mij, die heb ik overgenomen (die spons) met een zwaar gevoel tot gevolg. Het zware gevoel verdwijnt en ik merk dat ik weer meer tot mezelf kom. Er verschijnt een lach op mijn gezicht en ik wandel weer verder.

De rest van de wandeling blijf ik diep ademhalen, neurie ik lekker mee met mijn muziek en bij elke stap voel ik me rustiger en blijer worden. Het resultaat? Een ontspannen gevoel en een heerlijk productieve werkmiddag!

 

Wat doe jij als je je even minder blij of ronduit rottig voelt om weer tot jezelf te komen en je plezier weer te vinden?

Je kunt altijd contact met me opnemen wanneer je eens van gedachten wilt wisselen over dit onderwerp en/of hulp nodig hebt.