Storytelling in het Notariaat

Iedere succesvolle jurist brengt zijn/haar eigen verhaal mee in de praktijk en verbindt zich aan het verhaal van de cliënt. De client komt ten slotte met een vraagstuk uit zijn persoonlijk leven. Hoe krijg je de elementen juridisch, persoonlijk en menselijk communicatief krachtig en inspirerend samen? Dat is waar deze training zich op focust.

In deze training gaan we aan de slag met Storytelling. We gaan jouw verhalen naar boven halen zodat je niet alleen je kennis deelt maar je cliënten meeneemt in de juridische materie. Aan de hand van jouw verhalen je cliënten én jezelf inspireren.

Ook dat is Ontspannen Meesterschap: op gevoelsniveau verbinden met cliënten. Zodat het échte verhaal achter de akte (sneller) op tafel komt en je het best passende advies kunt geven

woensdag 12 april 2023

Tijd: 10.00 – 16.30 uur

Locatie: NR 71 te Soesterberg

6 KNB Punten

€ 450,=

excl. Btw

Wat gaan we doen?

Storytelling

In de woorden van Chief Storyteller Yvette van den Berg: “Storytelling is de vaardigheid om met dezelfde puzzelstukjes een compleet nieuwe puzzel te leggen.”

Door Storytelling in te zetten en tot je tweede natuur te maken ga je anders communiceren met je klanten. Tijdens de training leer je om jouw kennis en expertise in een ander jasje te steken, een jasje dat jouw klanten inspireert en aan je bindt. Storytelling gaat over woordkeuze, de volgorde waarin je informatie deelt en ook welke informatie je wel en juist niet deelt. Je leert welke elementen jouw verhaal moet bevatten om ervoor te zorgen dat je publiek geboeid blijft. Je ontdekt deze dag hoe je jouw persoonlijke verhaal kunt inzetten om voor jouw klanten het verschil te maken.

Trainers

Yvette van den Berg

Storyteller

“Ik leerde Yvette kennen toen ik haar Storytelling-programma’s ging volgen. Yvette heeft mij laten zien hoe krachtig Storytelling is voor mijn werk, mijn verbinding met cliënten maar vooral ook voor mijn eigen energie. We zijn met z’n allen toe aan een beetje magie en zeker in de kenniswerelden. Yvette kan je als geen ander leren jou expertise te verbinden aan je unieke verhaal en zorgen dat het vuurtje onder jouw passie eindelijk weer echt warm wordt.”

Yvette heeft Muziekwetenschap, Educatie en Communicatie (MA/MEd) gestudeerd en Bestuurs- en Organisatiewetenschap in Utrecht en studeerde met de titel Chief Storyteller af aan de Storytelling Academy. Zij helpt vanuit haar bedrijf House Of Story honderden sprekers, professionals, corporates en ondernemers per jaar. Haar Storytelling-theaterevenementen zijn een groot succes en ze wordt heel blij van alle nationale en internationale bijeenkomsten waar zij als spreker, trainer en facilitator  mag optreden.

Madelon Backelandt

Kandidaat-notaris

“Vorige week passeerde ik 34 aktes op één dag. Daar zou ik een paar jaar geleden binnen een paar uur op uitgekeken zijn en in de bandjes-afdraai-modus zijn gekomen. Dat gebeurt nu niet meer. Ik weet hoe ik altijd méér kan zien dan wat er voor me op tafel ligt, meer deuren kan openen in letterlijk dezelfde aktes. Door te werken met storytelling weet ik dat het verhaal in ieder moment anders kan.”

Ik heb Notarieel Recht (LLM) gestudeerd in Groningen en heb opleidingen tot coach gevolgd (School voor Coaching Utrecht) en Systemisch Werk (Academie voor Opstellingen Amsterdam).  Ik werk vanuit mijn eigen bedrijf als opsteller, coach, trainer, auditor en als waarnemingsbevoegde kandidaat-notaris personen- en familierecht in diverse juridische (interim) omgevingen.

Na deze training…

Nieuw verhaal

… kun je met behulp van de technieken van Storytelling jouw nieuwe verhaal vertellen: weg met de “bandjes-afdraai-modus”.

Menselijk

… zit je in de eerste plaats als mens aan tafel.

Ontspannen Meesterschap

… geef je cliënten het gevoel dat je hen meer inspireert dan enkel informeert.