Kennismaken met jouw Core Values Index

23 oktober 2024

Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Ede (Gld)

€ 425,=

excl. Btw

Woensdag 23 oktober 2024
Tijd: 10.00 – 16.00u
Locatie: Ede (Gld)

Buiten is het volop herfst: de wind slaat de gestaag neerkomende regen tegen de ramen. Ik zit aan mijn tafel met voor me een verzameling studieboeken, mijn wetboeken en markeerstiften in alle kleuren van de regenboog. Ook op die tafel bevinden zich een grote pot inmiddels koud geworden thee, een aangebroken stuk chocolade en verschillende varianten van hele zoete kleur- en smaakstoffen.

 Deze onder boeken en snoepgoed bedolven tafel keert gedurende mijn studiejaren meerdere malen per jaar terug. Blokken voor tentamens deed ik niet in de UB (Universiteits Bibliotheek) maar lekker op mijn eigen kamer in mijn ‘huispak’: grote hoodie, dikke sokken met (niet bepaald bijpassend gekleurde) beenwarmers en iets wat kon doorgaan voor joggingbroek.

Die uren studeren vertalen zich helaas niet in hoge cijfers voor mijn tentamens. Ik snap de stof prima, kan de verschillende casussen die we tijdens werkgroepen hadden behandeld prima zelf uitwerken en ook de overhoringen door studiegenoten kom ik glansrijk door. Maar hoe ik ook studeer, ik krijg het niet voor elkaar om het tijdens tentamens zodanig op te schrijven dat er een cijfer terugkomt dat betekent: ‘je beheerst de stof voldoende’. Het gevolg is dat het ene hertentamen het andere opvolgt.

Tijdens mijn eerst studiejaar had ik wel tig redenen voor al die hertentamens: ik was vanuit Ede naar Groningen verhuisd waar ik niemand kende, ik ging voor het eerst op mezelf wonen en dan ook nog eens met een stel huisgenoten die ik totaal niet kende. Het waren veel veranderingen in korte tijd. Ik kon goed leren -het gymnasium had ik immers succesvol afgerond- dus daar kon het toch niet aan liggen!?

Al die hertentamens mogen ook niet baten, na een jaar studeren, heb ongeveer de helft van alle vakken gehaald, zodat ik in jaar twee het grootste deel nog eens dunnetjes over mag doen.  Ik voel mezelf de grootste sukkel ooit, volg een cursus ‘studievaardigheden’ waarin ik allerlei manieren aangeleerd krijg om effectiever te studeren en steek onnoemelijk veel tijd in het schrijven van uitgebreide samenvattingen van de studieboeken. Stoppen met mijn studie Rechten en iets anders gaan doen, is absoluut geen optie: falen is geen optie.

Dus ik zet door, schrijf en tik me de blaren op mijn vingers en volg alle hoorcolleges én werkgroepen. Ik ben er, ook al is aanwezigheid niet (altijd) verplicht en zou ik het thuis in een gemakkelijk zittende stoel kunnen terugkijken: ik zit in de zaal. Na vijf jaar bloed, zweet en tranen mag ik dan eindelijk mr. voor mijn naam zetten: ik heb mijn Master Notarieel Recht behaald. Man, wat was ik trots (en opgelucht)!

Inmiddels zijn we tien jaar verder, heb ik ontelbaar veel cliënten geadviseerd, nog meer akten gemaakt en ook al flink wat akten gepasseerd en waarschijnlijk zou ik nu wederom zakken voor die tentamens. Inmiddels snap ik waarom ik toen zakte voor al die tentamens.

Een jaar geleden maakte ik kennis met de Core Values Index (CVI). Deze CVI heeft me inzicht gegeven in mijn kernwaarden, de dingen waar ik energie van krijg en in mijn talenten. Hierbij gaat het niet om wat ik heb geleerd door opvoeding en opleiding, maar juist om mijn aangeboren talenten en energiegevers.

Er zijn vier ‘Core Values’: Builder, Merchant, Innovator en Banker. Iedereen heeft deze vier core values in zich, in een voor hem/haar unieke verhouding. Mijn hoogste kernwaarde is de Merchant. Als Merchant krijg ik enorm veel energie van en ben ik goed in het inspireren en motiveren van mensen. Het kost mij daarentegen onwijs veel energie om me bezig te (moeten) houden met (het analyseren van) feiten en data.

Ik denk en leer al luisterend en pratend door middel van beelden, korte uitleg en vervolgens te experimenteren met het toepassen van die kennis. Wat dus niet werkt, is het moeten lezen van eindeloze lappen tekst en het luisteren naar een monoloog van een docent.

Vraag jij je nog af waarom ik die rechtenstudie zo ingewikkeld vond?

Na deze training…

Energiegevers

… weet jij precies wat jouw energiegevers en energienemers zijn.

Talenten

… kun je je eigen talenten nog beter benutten

Ontspannen Meesterschap

… heb jij een gezondere energiehuishouding.

Vraag je je weleens af waarom je soms halverwege de werkdag al bekaf bent en op andere momenten na een 60-urige werkweek nergens last van hebt?

Tijdens deze training maak je kennis met de CVI en jouw persoonlijke CVI-profiel. Ontdek jouw persoonlijke energiegevers, energienemers en kernkwaliteiten.

De Core Values Index (CVI) is een psychometrische test die is ontworpen om inzicht te krijgen in jouw diepgewortelde waarden en drijfveren. Het gaat veel verder dan de oppervlakkige eigenschappen. Bij de CVI draait het om de kern van wie je echt bent en het laat je zien waarom je de dingen doet die je doet.

Alvast meer lezen over de Core Values Index? Dat kan hier.

 

woensdag 23 oktober 2024

Tijd: 10.00 – 16.00 uur

Locatie: Ede (Gld)

5 KNB Punten

€ 425,=

excl. Btw

Wat gaan we doen?

Core Values Index

Na een assessment van ongeveer tien minuten ontvang je jouw eigen CVI-sleutel. Deze sleutel opent de deur naar jouw kernwaarden, jouw eerste natuur. Ben je een Verbinder, Bouwer, Innovator of Borger? Vanuit deze kernwaarden krijg je zicht op jouw energiegevers en energienemers, leerstijlen en conflictstrategieën. Ontdek uit welke elementen jouw perspectief op de wereld opgebouwd is.

Je gaat de opgedane kennis en inzichten uit jouw persoonlijke profiel direct aan de praktijk verbinden. Je gaat ontdekken hoe je de CVI kunt inzetten om je energiehuishouding te optimaliseren. Ook ga je aan de slag met jouw ideale dagindeling én werkomstandigheden.

Trainer

Madelon Backelandt

Kandidaat-notaris

“Door de Core Values Index begreep ik ineens waarom ik na een week hele dagen aktes maken doodmoe thuiskwam, terwijl ik na een volle week met besprekingen nog energie over had. De Core Values Index heeft mij geleerd dat er een verschil is tussen werkzaamheden die ik leuk vind, werkzaamheden waar ik goed in ben en werkzaamheden waar ik energie van krijg. Uiteraard zijn er werkzaamheden die alle drie deze categorieën aanvinken. En wanneer ik een dag heb met werkzaamheden die slechts  ‘leuk’ en/of ‘ben ik goed in’ aanvinken, zorg ik dat ik de volgende dag vooral bezig ben met de werkzaamheden waar ik energie van krijg. Zo is mijn energiehuishouding een stuk beter in balans en hoef ik mezelf niet meer uit te putten.”

Ik heb Notarieel Recht (LLM) gestudeerd in Groningen en heb opleidingen tot coach gevolgd (School voor Coaching Utrecht) en Systemisch Werk (Academie voor Opstellingen Amsterdam).  Ik werk vanuit mijn eigen bedrijf als opsteller, coach, trainer, auditor en als waarnemingsbevoegde kandidaat-notaris personen- en familierecht in diverse juridische (interim) omgevingen.

Testimonials

Ik wist niet goed wat te verwachten en ging dan ook ‘blanco’ deze trainingsdag in. Het enige wat ik wist, was dat deze training niet de focus zou hebben op de juridisch-inhoudelijke inhoud van ons vak, maar op de zogenaamde ‘soft skills’.

De sfeer tijdens de intensieve trainingsdag was vertrouwd en persoonlijk. Ik heb meer inzicht gekregen in waarom ik sommige dingen lastig of vervelend vind en dat heeft dan weer te maken met de uitslag van de persoonlijkheidstest: waar krijg je energie van en wat vreet energie.

Het meest waardevolle wat ik heb meegenomen uit deze training is -aan de hand van de Core Values Index- inzicht in waar ik energie van krijg en of ik daar in mijn dagelijkse werk ook daadwerkelijk mee bezig ben.

Ik vond het een leerzame, persoonlijke en fijne dag en zou het elke jurist die meer aandacht wenst te schenken aan zijn of haar softskills aanraden.

Nienke Slutter

kandidaat-notaris

Ik wilde meer zien dan datgene waar ik op uitgekeken was binnen de juridische wereld. Mijn werk anders gaan doen. Op mijn manier.

Met de training heb ik meer inzicht gekregen in mijn ‘basis’. Uit de CVI zijn eigenschappen naar voren gekomen die ik zelf niet (meer) zag. Ongeduld, bijvoorbeeld. Door hier weer van bewust te zijn, functioneer ik over het algemeen beter in het dagelijks leven, in mijn werk. De kennismaking met storytelling heeft me anders laten kijken naar mijn manier van communiceren. Kan het anders? Kan ik mijn persoonlijkheid meer door laten schemeren? Dan doe ik dat.
En als laatste: de opstelling. Wat een bijzondere ervaring was dat.

Dit alles had ik niet kunnen leren zonder de veilige, open sfeer die heerste tijdens de training. Jij hebt daar een groot – zo niet het grootste – aandeel in, Madelon. Dankjewel daarvoor!

Mariska Dorland

kandidaat-notaris

Voorafgaand aan de training verwachtte ik meer over mezelf te weten te komen en te leren hoe om te gaan met bepaalde (stressvolle) periodes op het werk.

Stiekem wist ik natuurlijk al wat voor type ik ben en waar ik energie uit haal. Toch was het fijn om zoiets weer eens op papier te zien en om hier met anderen over te praten. Verder vond ik de opstelling verhelderend, dat had ik niet verwacht!

Het was een gezellige dag met een goede trainer en fijne cursisten!

Sandra Jacobs

kandidaat-notaris

Het was een leuke dag met name omdat in een kleine groep en iedereen zich heel open opgesteld heeft. Ik denk dat het mede te danken is aan de manier waarop Madelon de zaken introduceerde.

Met name vond ik het interessant om te ervaren dat je als jurist wat meer probeert te komen bij je gevoel en wat meer vanuit je gevoel spreekt en denkt dan alleen maar vanuit je verstand. Kortom best wel huiswerk en ik ga met een goed gevoel naar huis toe.

Hil Herweijer

notaris